reis begint: deel 2 ;) ica en arequipa
heeeey,
na een dagje op internet geraakt omdat ik in een prachtig hotel ben terecht gekomen, maar daarover straks meer.
zondagavond heb ik dus de bus naar Ica genomen. ik zal helamaal vooraan, met zicht op de weg (wat een luxe is op deze wegen!). onderweg waren er vele file's waardoor we 3 uur langer onderweg waren. de file kwam doordat er verschrikkelijk veel stenen op de weg waren terechtgekomen. hoe en waarom zou ik later pas begrijpen. het landschap is hier dus helemaal anders dan ayacucho. ayacucho is bergen in het groen, terwijl hier alles plat is met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeel stof!
toegekomen in Ica heb ik eventjes blijven wachten in de terminal om direct mijn ticket te kunnen boeken naar arequipa. het was dan 7 uur geworden. ik kon direct een bus nemen, maar ik koos ervoor om snachts te reizen. het is veel goedkoper omdat je geen nacht moet betalen in een hotel. nadat ik een goed voorstel gekregen had, ben ik een toer gaan doen in Ica. ik was hier in oktober al met christel geweest, maar ica zelf hadden we dan niet echt bezocht.
ik had al een grote zuil gezien en wou weten wat dat was dus ging ik eerst daar naartoe. het scheen een grote san-fracisco kerk te zijn. ik ging binen om het te bezoeken. het was echt een mooie kerk. niet veel pracht en praal, maar toch heel mooi. ik ing juist gaan neerzitten, toen plots de orgel begon te spelen en een paar stemmen begonnen te zingen. ik keek rond en plots besefte ik het. er was een viering begonnen. ik wou weten hoe een peruaanse viering was, dus ik ben blijven zitten. heb alles proberen mee te doen, maar de eucharistie vond ik toch maar raar. wij moeten onze handen juist gevouwen uisteken om de hostie te ontvangen, wel hier legt de pastoor de hostie op je tong, terwijl er iemand anders met een soort ijzeren plaat onder je kin komt die waarschijnlijk dient om de hostie op te vangen zou hij uit je moond vallen. (ik wist niet of ik dan mijn tong moest uitsteken of niet) maar de priester keek niet raar, toen ik uiteindelijk vond dat je tong uitsteken naar een priester toch wel heel raar overkwam en besloot om mijn tong niet uit te steken. anders was de viering wel een beetje hetzelfdeals bij ons, behalve het de vele gymnastiek (zitten, rechtstaan, knielen, rechtstaan, zitten weer rechtstaan,...)
na de viering van een klein halfuurtje, ben ik een toer gaan doen op de plaza de armas. daar was er eigenlijk niet veel te zien. ica heeft veel verschillende plazas en ben dan deze gaan bezoeken. het waren heel schattige plazas met fontijntjes, beeldjes,.... het was echt een verschrikkelijk warme dag. er was geen enkel wolkje te zien!
op de plaza's waren er steeds kleine kerkjes of museums waardoor ik er tot de middag heb rondgewandeld. toegekomen op de laaste plaza, was de kerk gesloten omdat er vele werken waren. dus besloot ik om toch nog eventjes verder te wandelen en wat kom ik er tegen? een hele grote, maar echt zo groot als in belgie de grootste supermarkt waar je alles kan vinden.ik heb er pindakaas gevonden, net zoals goudakaas, goed en vers brood en een goede worst. het is wel veel duurder dan normaal, maar ik kon het toch niet laten om eentje te kopen! dan ook nog een grote fles water gekocht omdat ikal 2 liter had opgedronken tussen het wandelen. dus hiermee had ik me een goed middagmaal gekocht! brood met kaas, salami of pindakaas, wat kan een mens nog meer wensen?
daarna ben ik met zo'n chic mototaxi naar het grootste museum geweest in ica. toegekomen daar 'kon ik alles bekijken' zeiden ze. wat bedoelde ze daarmee? wel, het blijkt dat naar alles waar ik naartoe wil gaan, ze aan het werken zijn. nu dus ook aan het museum.leuk e! daar dan maar een kwartier rondgelopen en weer vertrokken. het zag er eigenlijk wel interresant uit, je kon alles lezen, maar vele beelden,... waren verwijderd.
daarna een taxi genomen naar huacachina. de taxichauffeur vroeg me of ik de verschrikkelijke winden gevoeld had vanacht. winden, welke sterke winden? wel, naar het schijn is er rond ica een van de grootste windhozen gbeurd in een heeeeeeele lange tijd. ik had er echt niets van gevoeld, maar daardoor lagen de stenen wel op de weg.
toegekomen in huacachina ben ik mij onder een palmboom gaan zitten en mijn lekker middagmaal opgegeten! wauw, dat heeft echt gesmaakt!! het landschap is hier ook weer heel anders. het is dus een oase middenin duinen van zand errond
na het zeer lekker eten, ben ik in slaap gevallen. het was verschrikkelijk heet, zelf onder die prachtige palmboom! ik had heel de rit niet echt geslapen, dus ik was verschrikkelijk moe!
na mijn siesta heb ik de kraampjes opnieuw gedaan opzoek nar een nieuwe muts. ik had de mijne daar namelijk gekocht de vorige keer, maar ze hadden die soort niet meer. :(
daarna heb ik weer de buggies gedaan!!! zo machtig! het is alsof je in een pretpark bent en je zit op de achtbaan. echt een geweldige kick!!!
daarna in een rstaurantje iets gaan gaan eten. ik wist van de vorige keer het goedkoopste, maar het lekkerste restaurantje. daar was het juist happy houre waardoor ik 2 pisco sours kreeg! goed dat ik niet moest rijden ;)
daarna terug een taxi naar de terminal om de bus naar arequipq te nemen! toen ik mijn grote rugzak wou inladen in de bus, ben ik beginnen praten met een kleine groep reizigers. het waren 2 chilenen en en Hungaar die in belgie woont (maar die natuurlijk ook frans spreekt). we hadden het over de wind. zei waren in huacachina die nacht en ze moesten hun hotel zelf verlaten omdat het veiliger was buiten dan in de hotels. moet dus echt wel gevaarlijk sterk geweest zijn! maar daarna moesten we ons weer opsplitsen. zij zaten beneden in de duurdere zetels, maar ik zat weer vanvoor met een heel mooi uitzicht!
deze keer heb ik toch lang kunnen slapen, want het was plots 5 uur toen we ergens stopten om te eten. ik had nog mijn brood dus ik had niets meer nodig! daarna was het nog een lage rit van 5 uur achter een vrachtwagen! de weg was te kronkelig om voor te kunnen steken, dus moesten we achter de trage vrachtwagen blijven, maar ik kon ondertussen van het ander landschap genieten. het landschap veranderde van stenen bergen naar een lang uitgestrekst vlak landschap naar arequipa die vlak is met vulkanen errond. er zijn hier enkele vulkanen van meer dan 5 duizennd meter hoog die je kan gaan beklimmen!
toegekomen in de terminal had Valentine (chileense) me gevraagdof ik niet met hen meewou. ze hadden een heel goedkoop hotel niet ver van plaza de armas. ik had een paar hotels gekregen van vrijwilligers, maar ik wist niet welke ik ging nemen, dus ben ik met hen meegeweest. en wat een geluk! het is een super hotel! het is heel goedkoop en echt chic. ze hebben een luxe keuken met alles erop en eraan. een living met de grootste tv dat ik ooit heb gezien! een zaal ernaast met een biljardtafel. rond het gebouw, heb je een machtig groot terras. daar heb je een pingpongtafel, airhockytafel en vele hangmatten. daarnaast heb je een grote zaal met zetels waar je nog zo'n grote tv hebt. daarnaast heb je nog een tv met boxen waar je playsation kan spelen. het enige nadaal (dat ik er graag bijneem) is dat het een slaapkamer is met 10 andere personen.en dat is dan nog geen zo'n groot nadeel omdat je met al de mogelijkheden niet zoveel in je kamer bent ;)
na een heerlijke warme douche zijn we iets gaan eten in de plaza de armas. heel goedkoop. normaal zijn pisco sours 10 sol voor 1. wel hier kreeg je 3 pisco sours voor 12 sol. stel je voor!
daarna een wandeling gemaakt en naar het hotel geweest.
daar playstaion gespeeld en op het internet gekomen!
vanavond gaan de chileense voor ons koken. ze gaan iets chileens maken.ben benieuwd!
we gaan overmorgen de valey del colca gaan doen. we hebben weer een alternatieve goedkope route gevonden met maar 2 uur wandelen.
weet dus niet wanneer ik weer internet zal hebben!
tot de volgende!!!
hoi,
tof om te lezen dat het geluk bij je blijft:
windhozen en er niks van voelen
en terwijl bij ons in belgie de themeratuur onder 0 zakt
schijt de zon bij jou.
wat wil een mens nog meer ;)
blijf er van genieten
grtjs caro