eerste werkdag
ola,
¿Cómo está usted? aqui todo va bien
ik heb tot 12 uur kunnen slapen, dus het moet zijn dat ik de slaap nodig had.
dan maar maar naar mijn eerste werkdag.ik mocht direcht bij de niños especiales(kinderen met een beperking). ik mocht eerstlerenpampers aandoen. hier is dat met 3 of 4 dekens die je op een bepaalde maniermoet op hen binden. daarna moest ik met diego gaan rondwandelen op het minimini koertje. daarna mocht ik hem eten geven.het ging moeilijk want hij wouw niet eten, pas achterafben ik teweten gekomen dat hij enkel rijst mag.weer wat rondgeweandeld en dan mocht ik snel iets gaan eten in het vrijwilligershuis. romd 17 uur was ik terug en moest ik al hun pyjamas aamdoen. ik heb diego gedaan.
wat ik een beetje vreemd vind is dat de mama'a zeer vriendelijk zijn, maar toch een kort lontje hebben als je verstaat wat ik bedoel. ze gaan zeer goed om met de kinderen, dat niet, maar ze kunnen snel eens uitvliegen.
wat de mama'a ook zijn is dat ze zeer katholiek zijn. er was een jongetje gestraft en hij moest bij de niños especialea blijven voor een dag. voor het eten moest hij het kruisteken juist kunnen doen en al een kweetni oe lang gebed kunnen opzeggen. hij kon dit natuurlijk niet want hij was amper 4 jaar. hij mocht niet eten zolang hij dat niet kon zeggen. zijn eten was natuurlijk alweer koud geworden¡
ik heb rond 6 uurdiego nog eens eten gegeven en dat in bed gestoken. in nog geen 5 minuuten sliep hij¡ daarna mocht ik door. ik ben nog snel tomaten, ui, pasta en kaas gaan halen. veer variatie heb je hier namelijik niet¡ de kaas is een soort frigoles, lekker, maar toch een beetje zuur. ik ben dan naar ' huis' gezeest en heb daar lekkere pasta gemaakt. alles afgezassen en dan naar bed, want morgen kan ik om 9 uur gaan helpen in de keuken.
ps: als er iemand een gerecht heeft met tomaten, aardappelen, rijst, pasta, kool, miniworteltjes, kool, eieren mag je het altijd doorgeven. dit zijn zo de enige ingredienten dat ik nu gevonden heb. laat dus de variteit maar komen¡
ps2. kan iemand een gerecht doorsturen voor chocopasta? mss opachoco? :)
Dag Johanna!
Fijn dat de reis goed verlopen is...
... en je goed terecht bent gekomen.
Het is leuk je verhalen te lezen, dus laat het zeker niet na je belevenissen aan je blog-publiek toe te vertrouwen. :-)
We zullen onze creativiteit eens goed z'n ding laten doen met de ingrediënten die je daar opsomde... resultaten volgen nog.
Houd je daar goed en tot schrijfsels!
Vele groetjes
Lore & Willem
PS Boombalfestival was fantastisch! Volgend jaar...?
Risotto is een typisch italiaans gerechtje maar zeer lekker! :) Bestaat hoofdzakelijk uit rijst, ui, tomaat en kaas, dus dat zit wel goed.
Volgens het recept moet je wel speciale soorten gebruiken, maar gewoon lukt het normaal ook. Suces!
Ik heb een recept van lekkere chocopasta! :)
200 gram pure chocolade au bain marie smelten. Daarna 200 gram margarine toevoegen (geen bakboter, want dat is een beetje te vettig en wordt ook weer helemaal hard als het afkoelt, maar als je geen margarine hebt zou het met bakboter ook wel lukken, hoor) en ook laten smelten. Daarna de pan van het vuur halen en 325 gram gesuikerde gecondenseerde melk toevoegen. Ik gebruik hier altijd van die blikjes van Nestlé (die zijn precies 325 gr), maar ik weet niet of je dat daar ook hebt.
In de koelkast zetten tot alles koud is en klaar!
Je kan een beetje spelen met de verhoudingen hé. Je kan meer chocolade toevoegen, maar dan wordt je choco harder of meer gesuikerde gecondenseerde melk en dan wordt je choco vloeibaarder. In de frigo blijft die choco toch zeker een week of twee goed.
Voila!