wandelen naar het centrum omdat bussen staakten
Om 7 uur opgestaan en gaan werken in de cosina. Ik dacht eerst dat we couil (cavia) gingen maken, want ik had dat verstaan, maar het was ‘gelukkig' stierenmaag. Het zag er echt raar uit. Om 10u30 waren we klaar en heb dan gevraagd aan Jil om een nederlandse reisgids. Hij zei dan dat als ik gewone leesboeken wil lezen, ik het gewoon uit zijn rek mag halen zolang ik het terugbreng. Hij heeft nog een beetje veel boeken! Echt veel. Daarna met Charlotte naar casa Maximo gewandeld. Charlotte is een nieuwe vrijwilligster uit Belgie die Frans spreekt! Ze kan zeer goed engels en spaans babbelen. Ze heeft namelijk 12 jaar in Spanje gewoond. De bussen reden vandaag niet omdat er ene partij klaagde dat het te duur is of omdat er teveel ongelukken gebeuren. Dus hebben we met haar gigantsche rugzak mogen zeulen naar boven.
Daarna een slaatje gegeten en tevoet vertrokken naar het centrum. Het was 40 minuten wandelen, maar gelukkig was het constant naar beneden. Charlotte is meegeweest omdat ze dingen nodig had uit het centrum. heb haar een paar dingen getoont en dannaar school geweest. Ik was natuurlijk weer te laat, maar omdat de bussen net reden, vonden ze het niet erg. Gelukkig dat ik te laat was, want het was saai. Ik heb 2 uur met mijn vingers staan draaien en dan moest ikpicarones gaan verkopen. Dan naar de markt gewandeld om te kijken of er bussen waren, maar er waren nog steeds gene. Ik heb dan gelukkig met Jovanna en andere menseneen taxi kunnen delen en zo ben ik dant och nog in casa maximo geraakt. Daarna heb ik gewandeld naar het vrijwilligershuis voor de spaanse les, maar die was afgelast. Ik heb dan pecaronnes uitgedeeld en ze vonden het geweldig. Sofie heeft me zelf gevraagt of ik het haar kon leren.
Daarna ben ik met charlotte teruggewandeld naar casa Maximo en gegeten. Daarna naar het internet geweest. Dan gebabbeld met Jenny, Camille. Jenny is een nieuwe vrijwilligster uit USA en preekt eigenlijk alleen engels. Ze kan een heel klein beetje spaans, maar niet veel. Daarna zijn Charlotte en Christel erbj komen zitten en hebben we lang bljven zitten babbelen. Het was 12 uur tegen dat ik in bed zat.