weer wat meer!
Hola,
Hier gaat het steeds beter en beter. Na de iets wat mindere feestdagen, is de sfeer helemaal omgedraaid. Er zijn heel veel vrijwilligers vertrokken en er zijn een paar nieuwe vrijwilligers toegekomen waardoor de sfeer hier helemaal is omgedraaid. de vrijwilligers willen spaans spreken waardoor er heel veel meer spaans word gesproken dan frans. Gelukkig!
De kinderen houden van rumikub! Dat is een feit!
Voor kerstmis had ik dit spel gekocht om in casa maximo te spelen, maar ik moest iets doen met de kinderen en ik dacht om dit spel eens te spelen. Ik dacht dat ik het nog ging moeten uitleggen, maar ze kenden het al veel te goed! Ik moest zelf een paar regels opnieuw uitleggen, omdat ze zich niet aan de regels willen houden! Nu de keren dat ik ging, moest ik zeker zorgen dat ik rumikub meehad, anders wouden ze niets spelen! Daarom dat ik al een paar namiddagen alleen maar rumikub gespeeld heb. Wat wel heel geestig was!
Sinds enkele weken ben ik ook in een hospetal gaan werken. De dokter die aan de casa werkt, heeft an de vrijwilligers gevraagd of wij alle morgens kunnen gaan helpen voor een paar uur. Dus vanaf nu gaat er elke morgen iemand om 7 uur naar het ziekenhuis. Daar moeten we vie ‘historias’ een dossier zoeken in een gigantische zaal met rekken en dossiers. Wat er zo leuk aan is, dat peruanen eigenlijk echt wel geen prde hebben. Als je tussen al die rekken moet zoeken achter een dossier! Ze hebben echt geen organisatie! Als je het dossier hebt gevonden, moet je ze op de tafel leggen. Als er een hele stapel ligt, moet je dat dan naar de juiste dokter gaan brengen. In het ziekenhuis kunnen ze vanaf 7 uur op consultatie gaan. Vanaf 9u30 moeten we eigenlijk al niets meer doen omdat alle patienten al hun dossiers hebben.
Er waren 2 vrijwilligers toegekomen om een teather te doen met de kinderen. Er was een soort muppetshow met een lied. Het was echt geestig. Het ging over een heks die chocolade wou hebben, maar ze kon er geen krijgen omdat de mensen boos op hen waren. Na hun teaather zijn ze dan ook vertrokken.
Voor het etentje met Jil, heb ik mogen koken deze keer. Ik heb spaghetti bolognese gemaakt. Iedereen vond het echt geweldig. De sfeer was echt goed, want ze spraken allemaal spaans. Er was zelf een vrijwilliger die begon gitaar te spelen. Echt gezellig!
Zaterdag ben ik met Marie en Jochuee(zoon van Marie en 3 jaar) naar de rivier geweest. Ik ben hier nu al 5 maanden en ik ben nog geen een keer geweest! Schande was dat. Het is eerst een uurtje met de bus en daarna een half uur wandelen, maar wij hadden geluk. Er nam een auto ons op om naar beneden te gaan en er nam een andere auto ons op om ons helemaal naar boven in Carmen Alto te brengen, dus ons geluk kon niet op! Het was er echt prahtig en zo rustgevend! Het was een van de prachtigste dagen dat we hier gehad hebben en het was verschrikkelijk warm, dus het was echt de perfecte dag om te gaan. Daar toegekomen ben ik direct in het water geweest. Er was wel verschrikkelijk veel stroom, waardoor ik Jochuee heb geholpen in het water. Het water was wel verschrikkelijk koud, maar dat was een goede afkoeling . Het was er echt ze geweldig mooi!
Binnen een uurtje zit ik op de bus naar Ica. Ik zal namelijk reizen voor mij visum. Ik ga eerst naar Ica om daar een andere bus te nemen naar Arequipa. Daarna gaat de reis normaal gezien verder naar Puno aan het Titicacameer. Daarna ga ik naar Bolivie; Copacabana genaamd. Daarna reis ik wat verder in Bolivie, namelijk naar La Paz. Als het mogelijk is ga ik ook een zoutmeer gaan bekijken waar ik nu de naam van vergeten ben.
Zo, dat is weer wat meer nieuws uit Peru.
Het gaat jullie allemaal goed!
Kusjes
Johanna
hey
tof om te horen dat alles goed gaat.
en dat het geluk bij je mag blijven ;)
grtjs caro